Waarom paarden?

"a horse is a horse of course of course"

Tijdens het werken met paarden komen veel zaken op een natuurlijke manier aan de orde. Denkt u daarbij aan non-verbale communicatie, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap, verantwoordelijkheid, samenwerking, relaties en vertrouwen.

Paarden zijn sociale dieren die in de kudde ieder hun eigen rol hebben. Ze hebben net als mensen verschillende persoonlijkheden waardoor de aanpak die leek te werken met het ene paard, niet hoeft te werken met een ander. Paarden zijn dynamische en krachtige levende wezens. Ze kunnen mensen innerlijk raken, maar ook intimideren door hun kracht en grootte, wat op een natuurlijke manier kans biedt om angst te overwinnen en zelfvertrouwen te ontwikkelen.Bij het uitvoeren van activiteiten met onze paarden tijdens de coachsessie zorgen ze hiermee voor prachtige metaforen voor het omgaan met allerlei situaties in het leven.

De kleinste non-verbale signalen worden door paarden opgemerkt, ze kunnen menselijke lichaamstaal (en het onderbewuste) daardoor feilloos aan de mens teruggeven. Ze hebben geen last van het verleden en reageren daardoor direct en volstrekt objectief. U ervaart de consequenties van uw handelen door de eerlijke en directe reactie van het paard. Sessies met paarden bieden een ongekend speelterrein van confrontatie-, oefen- en leermogelijkheden.

Dat is wat u ondervindt op onze locatie, u gaat samen met het paard letterlijk de ring in. Heeft u schrik voor paarden dan overwint u deze meestal al snel bij ons.